Är glutenfri (om marängen är det) och går utmärkt att göra laktosfri genom att använda laktosfri yoghurt... Sötsyrlig dessert som både stora och små gillar, kräver dock en matberedare...
Detta behövs:
1-2 färdiga marängbottnar
500 g frusna hallon
ca 1 dl florsocker
5 dl matlagningsyoghurt
1 rund kakform klädd med plastfilm
Gör så här:
Mixa bär, socker och yoghurt till "glass" i matberedaren. (Smaka av så det blir lagom sött, tänk att marängerna är söööta)
Lägg en marängbotten i kakformen som du tidigare klätt med plastfilm. Häll på "glassen" och lägg ev. på en marrängbotten till. In i frysen. Har den legat mer än någon timme i frysen kan tårtan behövas tas ut ca 30 min innan servering.
Det smakar sommar.....!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där lät onekligen väldigt gott! Jag tycker det år så gott med glasstårtor, den blir bokmärkt:)
SvaraRadera