Smaskig kaka som blir bättre dag 2, vad som händer dag 3 vet jag inte, så länge har den aldrig funnits kvar. Här kommer den i en glutenfri variant - blir låglaktos med rätt sorts fil och mjölmix...
Ingredienser:
2-3 mogna bananer (de kan vara helt bruna)
1,25 dl socker
1 ägg
50g smält smör alt 0,5 dl flytande margarin
0,5 dl fil eller yoghurt
1 tsk vanilj socker
2 tsk bakpulver
1,5 dl glutenfri blandning *
1 dl (rena) havregryn*
Till formen: smör och kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175o.
Mosa bananer och socker. Tillsätt ägg, fil och smör. Blanda i de torra ingredienserna. Häll i en rak form som smorts med smör och bröats med kokosflingor. Grädda i 175o i ca 30 min.
*kan bytas ut mot vetemjöl och vanliga havregryn om kakan inte ska vara glutenfri
TIPS! Jag brukar göra 3-4 satser med hjälp av hushållsassistenten - och grädda alla formarna på en gång.
EXTRA TIPS! Lätt ljummen (värmd i mikron (?)) med glass och chokladsås är det en mäktig efterrätt....men god!
måndag 9 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar