måndag 9 mars 2009

Glutenfri banankaka

Smaskig kaka som blir bättre dag 2, vad som händer dag 3 vet jag inte, så länge har den aldrig funnits kvar. Här kommer den i en glutenfri variant - blir låglaktos med rätt sorts fil och mjölmix...

Ingredienser:
2-3 mogna bananer (de kan vara helt bruna)
1,25 dl socker


1 ägg
50g smält smör alt 0,5 dl flytande margarin
0,5 dl fil eller yoghurt

1 tsk vanilj socker
2 tsk bakpulver
1,5 dl glutenfri blandning *
1 dl (rena) havregryn*


Till formen: smör och kokosflingor


Gör så här:

Sätt ugnen på 175o.

Mosa bananer och socker. Tillsätt ägg, fil och smör. Blanda i de torra ingredienserna. Häll i en rak form som smorts med smör och bröats med kokosflingor. Grädda i 175o i ca 30 min.


*kan bytas ut mot vetemjöl och vanliga havregryn om kakan inte ska vara glutenfri


TIPS! Jag brukar göra 3-4 satser med hjälp av hushållsassistenten - och grädda alla formarna på en gång.

EXTRA TIPS! Lätt ljummen (värmd i mikron (?)) med glass och chokladsås är det en mäktig efterrätt....men god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar