torsdag 12 mars 2009

Pasta med tomat och fänkål

Ett recept som följt med sedan studenttiden, via veganperioden (jo jag hade en sådan) och småbarnsåren. Glömmer bort det med jämna mellanrum, men blir alltid lika glad när jag gör denna rätt. Härlig vardagsmat som förgylls med riven parmesan eller västerbotten ost, eller någon annan ost som man hittar (om man inte är vegan, såklart!).

3-4 port

Ingredienser:
1 stort (eller 2 små) fänkålsstånd - skuret i 0,5 cm strimlor
1 stor gul lök - hackad
1 vitlöksklyfta - pressad eller riven
1 tetrapack krossade tomater

olja
salt & peppar

Gör så här:
Fräs fänkål, lök och vitlök i lite olja. Salta och peppra, häll på tomaterna och låt puttra tills fänkålen är mjuk ca 15-20 min.

Servera med nykokt pasta och riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar