söndag 15 mars 2009

Lammgryta- med gröna ärtor

Som kallops ungefär fast med lammkött, vin och ärtor.

4 port
ca 1 kg lamkött med ben - skär rent köttet i bitar (lagom att fånga på gaffeln) (benen kan man koka soppa på...mer om det en annan gång)
2 gula lökar - grovhackade
1 vitlöksklyfta- skivade
2 morötter- slantade
3-4 dl vitt vin
olivolja


timjan
lagerblad
salt & peppar
tomatpure

2 dl frusna ärtor

Gör så här:
Bryn grönsaker och kött i oljan. Slå på vinet och ev. extar vatten (så det precis täcker). Salta, peppra, smula ner lagerblad & timjan och tillsätt lite toamtpure för färg. Låt puttra i ca 1 timme.

När det återstår ca 5 min tillsätt ärtorna och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar