Som kallops ungefär fast med lammkött, vin och ärtor.
4 port
ca 1 kg lamkött med ben - skär rent köttet i bitar (lagom att fånga på gaffeln) (benen kan man koka soppa på...mer om det en annan gång)
2 gula lökar - grovhackade
1 vitlöksklyfta- skivade
2 morötter- slantade
3-4 dl vitt vin
olivolja
timjan
lagerblad
salt & peppar
tomatpure
2 dl frusna ärtor
Gör så här:
Bryn grönsaker och kött i oljan. Slå på vinet och ev. extar vatten (så det precis täcker). Salta, peppra, smula ner lagerblad & timjan och tillsätt lite toamtpure för färg. Låt puttra i ca 1 timme.
När det återstår ca 5 min tillsätt ärtorna och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller potatis.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar