lördag 14 mars 2009

pi-dagen - läge för en PIneapple PIe

Om man har lite amerikanska vibbar är det pi-dagen idag 3/14, eftersom de är lite bakvända "over there" och sätter månaden först. Det finns alltid ett gott skäl att fira och som tekniker ligger pi-dagen nära till hands, allrahelst när en Pinaeapple Pie passar bra. En riktig snabb paj som passar bra när man får oväntat besök eller drabbas av akut kakbehov.

Deg:
150 g smör (smält) eller 1,5 dl flytande margarin
knappt 1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop degen och tryck ut i en pajform. (Degen ska inte förgräddas)

Fyllning:
2 dl gräddfil
0.5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 burk avrunnen ananas (i ringar, bitar eller krossad)

Lägg ananasen i botten på degen. Blanda ihop övriga ingredienser till fyllningen och häll över ananasen. Grädda i 200o i ca 20 minuter.

Pajen är godast kall, och får då ett cheescake-igt stuk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar