tisdag 24 mars 2009

Spenat och fetaost paj

Det drar ihop sig till mammans 70 årsdag...det innebär att jag får lyckan att laga mat till flera... och till den meze inspirerade buffén bakar jag idag spenat & fetaost paj.

2 tunna i vanliga engångsaluminium formar ca 6-7 bitar på varje

Deg:
Blanda
4,5 dl mjöl
1 msk bakpulver

Häll i
2 dl mjölk (mellan eller lätt) + 1 dl flytande margarin eller smör/rapsolja

Rör snabbt ihop till en deg och dela i 2 delar och tryck ut i var form. man kan lägga ett formklippt bakplåtspapper i botten så lossar det lättare. Degen ska INTE förgräddas!!!

Fyllning:
Smula 100 g feta ost i varje paj = totalt 200 g

Fräs 500 g hackad frusen bladspenat med lite olja, salt, vitpeppar och muskot

Blanda i två bunkar alt två omgångar = 1 för varje paj*

2 ägg
1 dl mjölk
salt & peppar
hälften av spenat fräset

Häll i pajskalet och sprinkla över ca 0,5 dl riven ost

Grädda i ca 20 min i 220o

*totalt 4 ägg, 2 dl mjölk & 500g spenat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar