Så här i våffeltider ett matigare recept baserat på mina amerika inspirerade frukostpannkakor
Ingredienser
3 dl mjöl - vill man vara extra nyttig tar man lite graham eller havregryn
1,5 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
salt
3 dl fil
2 ägg
2 msk smält smör
lite smör till gräddning
sylt eller bär och ev. grädde till servering
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner filen så det blir en slät smet. Tillsätt ägg och smält smör.
jag brukar smörja min våffellagg lite innan första våffla och seda var 3:e. Ca 0,5 dl smet/våffla (den "jäser" en del pga bakpulvret och tar man för mycket blir det kladdigt värre....)
Smaskig frukost blir det eller matigt fika!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar