måndag 23 mars 2009

Pannkaksvåfflor

Så här i våffeltider ett matigare recept baserat på mina amerika inspirerade frukostpannkakor

Ingredienser
3 dl mjöl - vill man vara extra nyttig tar man lite graham eller havregryn
1,5 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
salt

3 dl fil
2 ägg
2 msk smält smör

lite smör till gräddning

sylt eller bär och ev. grädde till servering

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner filen så det blir en slät smet. Tillsätt ägg och smält smör.
jag brukar smörja min våffellagg lite innan första våffla och seda var 3:e. Ca 0,5 dl smet/våffla (den "jäser" en del pga bakpulvret och tar man för mycket blir det kladdigt värre....)

Smaskig frukost blir det eller matigt fika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar