torsdag 19 mars 2009

Missförstådd broccolilåda

Ibland hjälper det inte att man är läskunnig, det blir fel och bra på samma gång. Detta recept har hängt med sedan min vegan period (snart 15 år sedan och jag brände faktiskt inga korvmojjar).

Ingredienser:
500 g broccolibuketter

1 burk krossade tomater
0,5 dl olivolja
0,5 - 1 dl ströbröd
salt & peppar
2 msk frusna provencalska kryddor eller motsv. färska

Gör så här:
Koka broccolin halvfärdig. Lägg i en smord form.
Blanda tomater, olja, ströbröd och kryddor - bred ut smeten ovanpå broccoli. Grädda 15- 20 min i 200o.

Servera tex. potatisbullar eller gott bröd och sallad!

TIPS!
Tomatsmeten funkar bra på varma mackor istället för ost, om man har veganer eller mjölkproteinallergiker på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar