måndag 9 mars 2009

Hemmagjord glasstårta med marräng

Är glutenfri (om marängen är det) och går utmärkt att göra laktosfri genom att använda laktosfri yoghurt... Sötsyrlig dessert som både stora och små gillar, kräver dock en matberedare...

Detta behövs:
1-2 färdiga marängbottnar
500 g frusna hallon
ca 1 dl florsocker
5 dl matlagningsyoghurt

1 rund kakform klädd med plastfilm

Gör så här:
Mixa bär, socker och yoghurt till "glass" i matberedaren. (Smaka av så det blir lagom sött, tänk att marängerna är söööta)

Lägg en marängbotten i kakformen som du tidigare klätt med plastfilm. Häll på "glassen" och lägg ev. på en marrängbotten till. In i frysen. Har den legat mer än någon timme i frysen kan tårtan behövas tas ut ca 30 min innan servering.

Det smakar sommar.....!

1 kommentar:

  1. Det där lät onekligen väldigt gott! Jag tycker det år så gott med glasstårtor, den blir bokmärkt:)

    SvaraRadera