söndag 29 mars 2009

Cheesecake-ig kaka i långpanna

Det blev ingen tårta på mammas 70 årskalas - utan kaka av cheesecake-typ, fruktsallad och yoghurt med honung. Här kommer receptet på kakan.

1 långpanna ca 20 normalbitar eller dubbelt så många "småbitar"

Deg:
6 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 dl socker
3 dl flytande margarin eller Smör&rapsolja (alt 300 g smält smör)

Blanda de torra ingredienserna rör i smöret/margarinet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen med en låg kant. PAJDEGEN SKA INTE FÖRGRÄDDAS!

Fyllning:
4 x 250 g kesella
4 ägg
0,5 dl pressad lime eller citron
2 dl socker

Rör ihop fyllningen, häll den på pajdegen. Grädda i ca 20 min i 200o.
Låt kakan svalna.

Bred på 2,5 dl creme fraiche ( så det blir vitt och fint). Jag brukar pudra över kanel, ofta i rutmönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar