Det blev ingen tårta på mammas 70 årskalas - utan kaka av cheesecake-typ, fruktsallad och yoghurt med honung. Här kommer receptet på kakan.
1 långpanna ca 20 normalbitar eller dubbelt så många "småbitar"
Deg:
6 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 dl socker
3 dl flytande margarin eller Smör&rapsolja (alt 300 g smält smör)
Blanda de torra ingredienserna rör i smöret/margarinet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen med en låg kant. PAJDEGEN SKA INTE FÖRGRÄDDAS!
Fyllning:
4 x 250 g kesella
4 ägg
0,5 dl pressad lime eller citron
2 dl socker
Rör ihop fyllningen, häll den på pajdegen. Grädda i ca 20 min i 200o.
Låt kakan svalna.
Bred på 2,5 dl creme fraiche ( så det blir vitt och fint). Jag brukar pudra över kanel, ofta i rutmönster.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar