söndag 19 april 2009

Kaisa is back - förrätt på fusk vis - "hembakad" leverpastej

Det kom påsk och ont i foten emellan och bloggen blev lagd för fäfot. Sorry! Men nu är jag tillbaka, var på alla tiders kårstyrelseomsits på Chalmers igår och festade med gamla kompisar. Kul! Till förrätt serverades kycklingleverpastej med bacon på grovt bröd.... här kommer en Kaisa variant. Enligt ett gammalt tips som jag lärde mig i Bulgarien på det tidiga 80-talet...

"Hemlagad" leverpastej i all-hast 4 port

1 pkt leverpastej
1 schallottenlök
ev. 1 liten klyfta vitlök
1 burk champinjoner
smör
2-3 msk grädde

Finhacka löken och ev. vitlöken tillsammans med champinjonerna (ev hackade i mindre bitar) i lite matfett.
Rör ner fräset med leverpastejen och grädde, häll smeten i en ugnsfastform, liten och hög. Grädda i 200o i ca 20 min.

Servera ljummen på grovt bröd (danskt rågbröd) med sallad under och stekt bacon ovanpå. Och lite fusk cumberlandsås.

Fusk cumberlandsås

1 dl lingonsylt
2 krm ingefära (torkad) eller knapp 1 tsk färsk riven
1 msk konc. apelsinjuice
(1-2 msk konjak, whiskey eller sherry)

Rör ihop!

Servera mackorna med en god öl!

2 kommentarer:

  1. Heja dig! Just nu tror jag (efter visst ekvationerande) på 960 bullar - självklart har han kapacitet för det dubbla men i min kalkyl ingår efterfrågan (en vild gissning - svårt att från min horisont avgöra hur frekventerat lägret blir) samt att han kommer att behöva göra annat också. Samt vila. Får man gissa fler gånger?
    Allt gott önskas!
    Sara

    SvaraRadera
  2. Självklart får man gissa fler gånger --- och gärna påverka efterfrågan i ökande riktning....

    Brödbakningskurs blir det också---surdeg, jäst, osyrat och mer må 6 juli, ti 7 juli och on 8 juli - kom och var med - en dag eller alla dagar...kostnad för kursen/workshoparna kommer senast 16 maj.

    Allt gott!
    Kaisa

    SvaraRadera